Васил Терзиев към столичните ученици: Не си губете времето, създавайте приятелства, бъдете активни, търсете знанието и развивайте талантите си

Столичният кмет присъства на първия учебен ден в Първа английска гимназия, 112 ОУ ?Стоян Заимов“, Втора английска гимназия гимназия ?Томас Джеферсън“ и 59 ОУ ?Васил Левски“.

"Изключително съм развълнуван да бъда тук, в Първа английска гимназия, 32 години по-късно от времето, когато за първи път пристъпих портите на това училище като осмокласник. Сега, когато слушах клетвата на училището, си припомних какви бяха емоциите, надеждите и очакванията тогава." Това каза кметът Васил Терзиев при откриването на учебната година в  Първа английска гимназия и 112 ОУ ?Стоян Заимов“.

"Тези две училища имат невероятни традиции, които се съхраниха през годините и аз искам да поздравя вас и вашите родители за избора. Много от нещата, които са ме оформили като човек съм научил от моите учителите и тази прекрасна среда. Ролята на учителя е изключително важна" - посочи още Терзиев и пожела учителите да бъдат опора и вдъхновение за учениците, така, както неговите учители са били за неговото поколение.

Кметът се обърна и към родителите с думите да обичат децата си, да им помогнат да си намерят талантите и да ги развият.

Кметът Васил Терзиев поздрави лично и учителите и учениците на Втора английска езикова гимназия ?Томас Джеферсън“. Той се обърна специално към осмокласниците, които са избрали Втора английска – училище, запазило добрите традиции и развиващо талантите на децата.

"Не губете времето си, а бъдете активни, търсете знанието и развивайте талантите си, за да се подготвите най-добре за живота. Да търсите знанието и да знаете, че всяка минута, която сте отделили, за да се развивате, ще ви помага после в живота", насърчи кметът Терзиев учениците. Той им пожела също да имат много успешна година, изпълнена с нови приятелства. Да обичат учителите си, защото те са хората, които заедно с родителите ни помагат да бъдем добри хора и да имаме добродетели.

Кметът на София Васил Терзиев  присъства на откриването на новата учебна година в 59 ОУ ?Васил Левски“. То е едно от първите училища, в които ще се реализират пилотни проекти за обновяване на училищните дворове и превръщането им в общности центрове на квартала.  Отварянето на училищните дворове е един от приоритетите на екипа на Терзиев.