Столичната община започна подготовката за укрепване на моста на бул. ?България“ днес

В понеделник започва изграждането на временното укрепване на съоръжението 

Столичната община започна подготовката на спешни укрепителни дейности на моста на бул. "България". В понеделник започва изграждането на укрепващото скеле. Целта е възстановяване на движението в участъка възможно най-скоро, като безопасността на гражданите остава основен приоритет. 

След като бяха установени проблеми със структурата на моста, общината незабавно предприе действия и възложи изготвяне на анализ и оценка на състоянието от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и своевременно уведоми АПИ в търсене на съдействие. Междувременно, мостът беше затворен за движение, за да се гарантира безопасността на хората. 

От момента на установяване на проблемите общината не е губила време и продължава активно да следи състоянието на моста като координира действията си с другите отговорни институции, за да гарантира, че предприетите мерки са ефективни и навременни.

"Надяваме се, ако всичко върви по план, до средата на септември мостът да бъде готов да поеме натоварения трафик," заяви Богдана Панайотова, временно изпълняващ длъжността "главен архитект" на София, в студиото на ?Денят започва” по БНТ.

Временното укрепване чрез изграждането на скеле ще осигури стабилността на моста и ще позволи безопасно преминаване на автомобили до вземане на решение за основен ремонт.

01.09.2024