Столичната община публикува информация за плащанията си през февруари


През миналия месец Столичната община публикува за първи път информация за всички разплащания, които е направила през януари. Столичната община е извършила плащания през февруари 2024 г. в размер на 60,4 млн. лв. и е заредила лимити за финансиране на разплащания на разходи на районните администрации 106.2 млн. лв. и към второстепенни и третостепенни разпоредители на средства – 22,7 млн. лв. Детайли за разплащанията на общината и заредените лимити в машинно четим формат можете да  намерите тук.

В перото “Заплати и осигуровки”, изплатени през февруари, се включват и заплатите и осигуровките на 61 общински съветници за период от 3 месеца.
Сумата за транспорт е в пъти по-висока от тази през януари, защото включва и плащания по линия на субсидията от държавата за два месеца – януари и февруари.

Държим на прозрачността, защото това са парите на всички нас – софиянци, а общината само ги управлява.

Този месец публикуваме и информация за всички заредени лимити за разплащания на разходи към районните администрации и към всички второстепенни и третостепенни разпоредители на средства – дирекции и предприятия под управлението на Столична община.

По този начин искаме да насърчим районните администрации и общинските дружества, чийто принципал е Столичния общински съвет, също да предприемат стъпки за информиране на гражданите за какво се разходват парите на София. Гражданите на София заслужават да знаят.


????Финансиране за разплащане на разходи на райони и второ- и третостепенни разпоредители на средства за февруари 2024 г.
Извършени плащания от Столична община през февруари 2024 г.