Село Кубратово със зала за тенис на маса

От днес село Кубратово разполага със зала за тенис на маса. Вторият етаж на административната сграда към стадиона в селото е реконструиран,  подменени са  паната на тавана в залата, коригирана е цялата ел. инсталация и са монтирани нови осветителни тела. На пода в залата е поставена нова настилка и са монтирани два климатика. Залата е оборудвана с 3 маси за тенис и няколко пейки. Обособени са санитарни възли, както и съблекалня за спортуващите. Залата ще се ползва безвъзмездно от всички желаещи. Финансирането е осигурено след кандидатстване на район ?Нови Искър“ по програма на Министерството на младежта и спорта.

При откриването на новия спортен обект кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави кмета на района Даниела Райчева и кмета на Кубратово Петър Велчев: ?Спортът е здраве, спортът е възпитание за цял живот и е изключително важно да осигуряваме възможност на децата и младите хора да спортуват.“ Тя припомни и че на последната сесия Столичният общински съвет е взел решение да предостави стадиона на селото на Спортния клуб, за да се грижат и да го използват активно. 

Домакин на събитието бе кметът на Кубратово Петър Велчев, а на откриването присъстваха кметът на Нови Искър Даниела Райчева и председателят на комисията за децата, младежта и спорта към СОС Татяна Георгиева.