Изложба "Ключът е любовта: Светът през очите на Ани и Явор" в Галерия на открито в Градската градина

На 16 април от 17:30 ч. в Галерия на открито в Градската градина ще бъде открита изложбата "Ключът е любовта: Светът през очите на Ани и Явор", създадена в памет на Ани и Явор, чиито животи бяха отнети на 8 май 2023 г., докато пресичаха пешеходна пътека на бул. ?Сливница“.

На откриването ще присъстват актьорът Алек Алексиев и част от екипа на NO BLINK; Елена Радева; представител на ABLE Mentor – програма за индивидуално менторство на ученици, в която участваха Ани и Явор; Ирина Кирякова – психотерапевт, преподавател и писател; Ана-Мария Стоилова – писател и психотерапевт; Румен Дунев – автомобилен състезател и Председател на БФАС; представители на институциите, представители на НПО и близки на Ани и Явор, които ще отправят важни послания за пътната безопасност, за ценността и смисъла на живота, за любовта и красотата, за споделянето, за изкуството.

Събитието ще продължи с благотворителен концерт. В каузата ще се включат популярни български изпълнители – Графа, Свилен Ноев от група "Остава" и Дара Екимова.

Ани и Явор бяха невероятни творци, които напуснаха този свят твърде рано. Техният талант и вдъхновяващите им творби ще бъдат показани в Галерията на открито пред Народния театър "Иван Вазов" с изложбата "Ключът е любовта: Светът през очите на Ани и Явор". Ани беше посветена на изобразителното изкуство и бе истински майстор на татуировките, вярвайки в това, че всяка линия може да разкаже история. В продължение на повече от година тя ръководи успешно свое студио за татуировки Snakehead Tattoos в сърцето на София. Явор беше виртуозен фотограф, който умееше да улавя вълшебството на момента във всяка своя снимка.

В 28 табла са показани творби на Ани – Серия "Очи" и фотографии на Явор, заснети по време на пешеходните обиколки на блогърите от "По стъпките". На всяко от таблата ще има и послания, свързани с изкуството и любовта, както и кратки разкази от творческия път на Ани и Явор.

Подбраните творби са свидетели на любовта и таланта им, а целта е да бъдат споделени техните идеи, страсти и усещания, за да се запази жива паметта за тях чрез изкуството им.

Изложбата се организира от семействата и близките на загиналите Ани и Явор, осъществява се с подкрепата на Столичната община и може да бъде разгледана до 30 април 2024 г.

12.04.2024