Васил Терзиев откри светлинния Фестивал "Лунар"

Кметът на София Васил Терзиев откри светлинния Фестивал "Лунар".
?Когато за пръв път присъствах на Фестивала, останах изключително впечатлен от изкуството и от таланта на артистите. И днес съм изключително щастлив, че мога да помогна за организацията на Фестивала“ – каза Васил Терзиев при откриването му. ?По-красивата градска среда променя начина, по който мислим за света. Всяко едно красиво събитие, всяко едно красиво градско място, комбинацията от двете – красиво градско пространство и изкуство – раждат нови усещания, нещо, което трябва да предадем на децата си, за да израснат с различно отношение към света, с различна естетика" – допълни още Терзиев.

Той благодари на организаторите Ангелина Петкова, Марин Петков, Марин Димитров и MP-STUDIO за това, че "мечтаят смело,  не се отказват въпреки трудностите и заразяват и други със своите мечти“.

??????Фестивалът превръща София в огромна галерия на открито. На 22 локации софиянци и гостите на София могат да видят  картини, създадени от светлина, цветове и въображение. В създаването им са участвали артисти от 12 държави. Маршрутът на Фестивалът е 4,5 км, а най-новата локация е Южен парк-2.

Фестивалът се провежда от 9 до 12 май, а светлинните творби ще бъдат активни от 21:00 часа до 00:00 часа.
Столичната община подкрепя ЛУНАР чрез своя Културен календар, защото нашата цел е да създадем повече възможности за култура в градска среда. Фестивалът има покрдепа и на Бюрото на Европейския парламент в България и от Представителството на Европейската комисия в България.