?Аладин и вълшебната лампа“ – авторски спектакъл на Димитър Тодоров, за деца над 3 години

21 януари, неделя
Гостуващо представление
?Аладин и вълшебната лампа“ – авторски спектакъл на Димитър Тодоров, за деца над 3 години


Една от най-хубавите приказки от “1001 нощ”, но разказана не от красивата Шехерезада, а от този, който я знае най-добре.
Спектакълът е създаден по ?Аладин и вълшебната лампа” от ?1001 нощ”, но приказката се разказва от Духа на лампата, който не е само безволев изпълнител на желания, а и причина за много обрати в съдбите на героите. След изпълнението на най-тежката, но и най-сладката си мисия, а именно – да събере двамата влюбени, духът е вече свободен...но дали от това е доволен?

Сценография и кукли: Диана Узунова, Димитър Тодоров

Спектакълът има награди и участия в множество международни театрални фестивали:
12-ти международен кукленотеатрален фестивал ?Двама са малко, трима са много”, Пловдив 2-ра награда на Холандската фондация за източноевропейски проекти – ?STOEP”; Световен фестивал на кукления театър 2006 Прага – най-добър актьор; ?Я мал привет“ 2007 Нови Уренгой Русия – най-добър спектакъл; Фестивал на световната култура Дъблин Ирландия 2007 –  най-добър спектакъл; Световен фестивал на куклените моноспектакли Лодз Полша 2007 втора награда за добър спектакъл; Mistelbach Puppen Tage 2011  Мистелбах Австрия; Куклен фестивал Борнхолм – Борнхолм, Холандия 2013; Сибирски тур Хантимансийск Русия 2014;
?Оренбургский Арбузник“ Оренбург Русия 2014; Световен фестивал ?Хармония“ о-в Пукет Тайланд 2018.

Зала ?Елит“, 18:30 ч., ОКИ ДК ?Красно село”
Вход с билети: деца – 6 лв., възрастни – 9 лв.

03.01.2024