Обратно Завърши изграждането на нова детска градина в район ?Витоша“

От 10 август обявяват 1 770 свободни места в системата за прием в детските градини

 

"Завърши строителството на новата сграда на детска градина – една от 25-те, които изграждаме в момента в София. Тя е филиал на детска градина № 116 ?Мусала“ в район ?Витоша“. Очакваме до края на годината в района да бъде готова и сградата за 4 групи." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта заедно със заместник-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на район "Витоша" инж. Теодор Петков.

Сградата на ул. “Пушкин“ № 2 е за пет групи, от които две са новоразкрити и за тях е извършен прием при генералното класиране.

Новата детска градина представлява сграда, която се състои от два надземни етажа и полуподземен етаж, в който се помещава зала за музика и спорт, кухня, перално помещение. Сградата е хармонично вписана в терена, като детските площадки са разположени терасовидно сред дървета и озеленяване.

"В момента 25 са новите сгради на детски градини, които се строят в различни райони на София, а от тях 12 ще бъдат завършени до края на годината и очакванията ни са с тях да разкрием още 300 нови места" – уточни столичният кмет Фандъкова.

"От утре, 10 август, обявяваме 1 770 свободни места в системата за прием в детските градини, като 170 от тях са тези от новопостроените сгради, а 1600 са част от местата, които се пазеха до последно за деца със специални образователни потребности, за които продължаваме да имаме резерв" – каза също кметът Фандъкова. В самостоятелните детски ясли допълнително ще бъдат открити още 220 места.

"През есента кметът на района има готовност да започне строителството на нова ясла в кв. “Бояна“. Моята задача към него е да завърши процедурата за избор на изпълнител за ново училище и детска градина, които ще изграждаме на терена ?13-т века България“ в ?Манастирски ливади-запад“ – посочи кметът Фандъкова.

 

 

Фотограф: Аделина Ангелова