Благотворителна изложба и търг събраха над 5000 лева за бъдещето развитие на млади художници от социални заведения в София

Над 5000 лева бяха събрани на благотворителната изложба и търг на картини под надслова “Цветовете на мечтите”. Парите ще бъдат използвани в подкрепа на творчеството на деца, младежи и възрастни от социални заведения и неправителствени организации в София.
Събитието беше организирано от заместник-кмета на София Надежда Бачева и се проведе под патронажа на кмета Васил Терзиев. В изложбата бяха събрани над 80 картини, създадени от младите таланти от социалните заведения, които посещават арт терапия.
“Изкуството обединява, вдъхновява и променя животи. Картините, представени тук, носят със себе си историите на своите създатели - истории за мечти, усилия и вяра,” заяви при откриването на изложбата кметът Васил Терзиев. Той подчерта, че не само финансовата подкрепа е изключително важна, но и моралната, защото така тези таланти ще могат да продължат да разкриват своя вътрешен свят. “Да знаят, че има смисъл в това, което правят, че има хора, които го виждат и че ние като общество можем да се погрижим всеки един от нас да развие талантите си и да бъдем по-щастливи,” допълни Терзиев.
С благотворителната изложба се завършва един низ от инициативи през месец юни, който беше обединен под мотото Месеца на детето, подчерта от своя страна заместник-кметът Надежда Бачева. “Видях много радост в очите на децата и именно това ме мотивира твърдо да реша да не прекъсвам тази инициатива, а напротив - да я надградя. Така че това е последното събитие за този месец, но в никакъв случай за тази година. Очаквайте изненади,” заяви Бачева.
Изложбата привлече десетки посетители, които успяха да се докоснат до уникалните платна и до истинските истории на младите таланти, както и да се запознаят лично с някои от тях.