Столичната община организира посрещането на Коледа и Нова година във всички социални домове с празнични ястия за вечеря

За Коледните и Новогодишни празници Столичната община по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова организира осигуряването на празнични ястия за вечеря във всички социални домове за деца, младежи и за възрастни хора. Организацията се извършва от направление ?Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ на Столична община и с помощта на дарители.

Столичната община се грижи за 24 Центъра за настаняване от семеен тип, четири Дома за възрастни хора, както и Дом за лица със сетивни увреждания и Център за кризисно настаняване.

На Бъдни вечер според православната традиция са предвидени постни ястия, а коледната вечер ще бъде с месна храна. За посрещането на Новата 2023 година също ще се подготвят празнични гозби.

Кметът Йорданка Фандъкова посети един от домовете за възрастни хора ?Надежда“. Тя разговаря с хората, видя на място кабинета по рехабилитация, както и извършване на прегледи с помощта на телемедицина на артериално налягане, пулс, сатурация, електрокардиограма и др.
Фандъкова посети библиотеката на дома, заниманията с арттерапии и готварство, където възрастните хора приготвяха коледни сладки и украса за дома.

Предвижда се за предстоящите празници децата от Центровете за настаняване от семеен тип да получат коледни подаръци. В Дневните центрове за рехабилитация са организирани празнични програми.

По идея на заместник-кмета Албена Атанасова се провежда традиционното благотворително тържество под мотото ?Коледата e за всички 2022” с помощта на много дарители. На него в рамките на три дни 19, 20 е 21 декември деца и семейства с ниски доходи също получават подаръци за предстоящите празници. Тържествата се провеждат в театър "Мим-Арт" и Център за социална рехабилитация и интеграция ?Чудеса“ в ж.к. "Стрелбище".



 

22.12.2022