Инвестиционно предложение: ?Разширяване на съществуваща инсталация за рециклиране отпадъци от термопластични пластмаси до получаване на гранулат или производство на плочки, бордюри, тухли, керемиди и др. елементи, с добавяне на мелница за отпадъчно стъкло и влагане получения стъклен прах вместо пясък в горепосочените елементи”, р-н ?Кремиковци”, СО, възложител ?ДК СОФТРЕЙД“ ЕООД

С Ъ О Б Щ Е Н И Е
до заинтересованите лица и общественост
На основание чл. 6, ал. 10, т. 1 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда

 
Столична община съобщава за постъпила информация по Приложение № 2 към чл. 6 от Наредбата за ОВОС за инвестиционно предложение:  ?Разширяване на съществуваща инсталация за рециклиране на отпадъци от термопластични пластмаси до получаване на гранулат и рециклиране чрез производство на плочки, бордюри, тухли, керемиди и други елементи с добавяне на мелница за отпадъчно стъкло и влагане на получения стъклен прах вместо пясък в горепосочените елементи” в имот с идентификатор 68134.8275.557, район ?Кремиковци”, Столична община, с възложител ?ДК СОФТРЕЙД“ ЕООД.

 

Информацията е достъпна на електронната страница на Столична община, в раздел ?Обявления и съобщения” (/messages), раздел ?Околна среда“, подраздел ?Съобщения“ (/green-sofia-messages) и раздел ?Инвестиционни предложения“ (/en/investment-proposals )  за 14 дни от датата на обявяване.

Съобщение за изготвената информация е поставено и на информационното табло в сградата на Столична община – ул. ?Московска“ № 33, гр. София.

Становища, мнения и/или възражения относно реализацията на инвестиционното предложение се приемат в деловодството на Столична община, представени лично и/или изпратени с пощенски оператор и/или по електронна поща.

Приложение: Информация по Приложение № 2 към чл. 6 от Наредбата за ОВОС

 

11.01.2023